Insights: Abonnementen in trek tijdens coronacrisis

img

Nieuws - 05 mei 2021

In de coronacrisis is er door veel Nederlanders een abonnement op een product afgesloten. Dit meldt ABN AMRO naar aanleiding van een onderzoek van marktonderzoeksbureau Multiscope. Zo’n 15 procent van de Nederlands heeft inmiddels een abonnement op een 'fysiek product dat periodiek geleverd wordt'.

Een groot deel van de bevolking doet tijdens de coronacrisis ervaring op met abonnementen op een product. Vaak wordt de consument hier eigenaar van, denk hierbij aan maaltijden, bloemen of ondergoed. De belangrijkste prikkel voor de consument is in dit geval gemak. De ervaring die consumenten nu opdoen maakt de stap naar ‘Product-as-a-Service’, kortweg PaaS, een stuk kleiner.

Product-as-a-Service

Steeds meer bedrijven bieden een product aan als dienst. Neem bijvoorbeeld een fiets. In grote steden worden tweewielers veelal voor een vast bedrag per maand geleased, in plaats van verkocht. Of er wordt per ritje betaald. Dit circulaire businessmodel kan interessant zijn voor uw bedrijf. Bent u in staat om het onderhoud van producten te beheren? Dan kunt u met dit model de restwaarde aan het einde van de levensduur terugwinnen.

Verduurzaming van het bedrijfsleven

Een doorbraak van deze markt kan sterk bijdragen aan de verduurzaming van het bedrijfsleven. Wanneer de huidige abonnementsgolf een doorbraak veroorzaakt in PaaS, zou dat dus niet alleen goed nieuws zijn voor de aanbieders en consumenten, maar ook voor het milieu.

Meer relevante artikelen

Fit to serve: de transitie naar ONE ABF - Deel 1

15 maart

Bekijk het interview met onze People & Culture lead Andrew Johnston en kom meer te weten over hoe wij deze transitie omarmen en tegelijkertijd meer verbonden blijven dan ooit in deze uitdagende tijden.

Resultaten ABF Klanttevredenheidsonderzoek 2020

18 februari

Bij ABN AMRO Asset Based Finance bieden wij onze klanten ruimte voor succes door een solide partnerschapsbenadering, gebaseerd op gedegen kennis van de sector en jarenlange ervaring op het gebied van assets. Inzicht in de visies en behoeften van onze klanten is essentieel om een uitstekende service te kunnen bieden.

Case study: bouwen zonder stikstof-uitstoot

12 november

Kijlstra, een Nederlandse betonmortelleverancier, gebruikt sinds kort deels hybride vrachtauto’s en sinds kort een volledig elektrische betonmixer – de eerste ter wereld. Lees hoe ABN AMRO Lease met financial lease het wagenpark van deze betonmortelleverancier duurzamer maakt. Zo krijgen we een schonere lucht en gebeurt er wat aan de woningnood.